Äntligen är det SHL premiär, nu är hösten här på riktigt! Vi tittar närmare på nykomlingarna Oskarshamn som reser till Norrland och Skellefteå. Skellefteå är förbi sina tidigare storhetstider och rustar upp för en ny era. Som tur är har man en fruktansvärd bra ungdoms och junior organisation som alltid levererar nya talanger att bygga en grund på. Poängkungarna Osar Möller och Joakim Lindström bär ett stort ansvar över sina axlar. Man har fått in några hemvändare i Lundberg, Burström, Hugg.  Skellefteå har ändå varit stabila på försäsongen. Man har spelat flertalet CHL matcher som är betydligt mer givande än träningsmatcher eftersom det spelas på riktigt och man får mäta sina krafter mot andra lag i Europa. Man slog Schweiziska storklubben Bern 2 gånger om. Man spelade även ett hett Västerbottens derby mot Björklöven där man vann med 3-0.

Ingen trodde innan förra säsongen att Oskarshamn skulle gå upp i SHL. Det är nog en av dom största överraskningarna i Svensk ishockey historia. Med det sagt så vill vi inte säga att man förtjänade att gå upp, tvärtom! Man spelade stabilt hela säsongen och var som bäst när det som mest gällde mot AIK och Timrå. Man hade som då likt nu inga direkta stjärnor utan man spelar som ett lag. för varandra. Nu på försäsongen verkar man haft det struligt med sin scouting organisation. Nyförvärven Tobias Lindberg, David Goodwin och Jake Newton har samtliga blivit sparkade. Lägg där till att spets forwards som Jonas Engström och Joakim Hillding som valt att byta klubb inför säsongen. Man har inte värvat speciellt mycket utan har samma stomme ifrån ifjol.

Sett till träningsmatcherna har Oskarshamn blandat och gett. Man slog förvisso Djurgården med hela 6-1 och Linköping med 3-1 men föll stort mot Rögle med 5-1 och Karlskrona med 3-2. Träningsmatcher är alltid träningsmatcher och det är svårt att utgå ifrån det.

Vi tror gammal är äldst och väljer därför sida i denna match.

Skellefteå vinner till oddset 1.70 hos UNIBET

  • Skellefteå har spelat CHL matcher och har riktigt matchtempo i kroppen.
  • Skellefteås trupp är betydligt mer erfaren, bredare och hockeymässigt bättre än Oskarshamn.
  • Stor tempo skillnad på Hockeyallsvenskan och SHL.
  • Oskarshamn har inte lyckats på scouting sidan och haft turbulent i klubben på försäsongen vilket skapar oro.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 15:15

 

 

Rygga till 1.70 på Unibet