Förra årets final lag Djurgården tar emot Linköping på anrika Hovet. Djurgården är det lag so klart har värvat bäst på försäsongen och har spetsat sin final trupp ifrån ifjol med några riktigt fina spets spelare. Vi tänker givetvis på Patrik Berglund som lämnade NHL hast med över 600 NHL matcher i ryggen. Även hemvändare i den poängstarka backen Marcus Häggström är tillbaka. Man har även fått in tunga och viktiga rollspelare i Anton Hedman som har flera säsonger i SHL i sitt CV och Tom Wandell som både spelat i NHL och KHL. Djurgården har onekligen något intressant på gång även denna säsong. Även en ny målvakt har man fått in i Niklas Svedberg som är en riktigt skicklig målvakt när han är som bäst. Vi vill höja ett utrocktecken på talangen Alexander Holtz som bara är 17 år men rankas topp 5 inför sommaren 2020 NHL Draft. Holtz är en renodlad sniper och powerforward som kan skjuta en del mål redan denna säsong åt Djurgården.

LHC var bleka ifjol och sett till tidigare säsonger och med den trupp dom ändå hade/har kan man begära betydligt mer. Försäsongen har i princip börjat som fjolårs säsongen slutade, vilket inte bådar gott… Man hade 4 raka förluster i träningsmatcherna mot Örebro, Rögle och nykomlingarna Oskarshamn och just Djurgården som man föll mot med 5-2. Man har fått in en del nytt men har grundstommen kvar ifrån förra säsongen. Hemvändaren Adam Brodecki är tillbaka bl.a. Största värvningen är ändå norrmanen Jonas Holös som har både meriter ifrån NHL, KHL och NLA. Holös har vunnit SM-guld och bidrar med oerhörd mycket rutin och erfarenhet.

Djurgården har matchtempo i kroppen eftersom man spelat en del CHL matcher i Europa. Man får godkänt för insatserna i CHL matcherna men det finns mer att hämta. Träningsmatcherna har gått bättre när man slagit Linköping som vi skrev ovan, Oskarshamn med 6-1, Södertälje.

Djurgården vinner till oddset 1.85 hos LeoVegas

  • Djurgården har matchtempo i kroppen med tanke på CHL.
  • Djurgården har en mycket bredare trupp och gjort många intressanta värvningar.
  • Linköping har gått tungt på försäsongen.
  • Djurgården har varit stabila på försäsongen.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 18:00

 

 

Rygga till 1.85 på LeoVegas