Dags för final i Dam ishockey VM mellan USA och Finland. Att Finland tagit sig till finalen är smått en sensation. Detta visar att dam ishockeyn i Finlands har gått framåt dom senaste åren. Man slog nämligen ut favoriten Kanada i semifinalen med 4-2. Finland mötte även Kanada i gruppspelet och då förlorade man stort med 6-1. I tidigare turneringar har det vanligtvis har det alltid handlat om 2 lag i finalen, just USA och Kanada och platsen om brons pengen har alltid varit öppen historia. Därför är det extra kul att vårt grannland är i final i år.

USA och Finland möttes i gruppspelet där USA vann med klara 6-2. Ett USA som gått obesegrade genom hela turneringen och där man gjort hela 39 (!) mål på 6 spelade matcher. Man har endast släppt in 4 mål.

Dam ishockeyn påminner extremt mycket om junior ishockey (pojkar). Nivån är ojämn och det händer mycket i matcherna vilket kan göra att matchbilden ändras snabbt och oftast resulterar i mycket mål. USA är det bästa laget i turneringen och ska vinna över Finland. Vi tror att det kommer bli en hel del mål i finalen. USA har snittat 6,50 mål genom hela turneringen och Finland har snittat 3,33 mål under turneringen. Därför rekommenderar vi spelat ”mål över 5,5” till fina oddset 1,88 hos Unibet. Lycka till vid rygg!

Matchstart: 19:00

Rygga till 1,88 på Unibet