Då är ishockey VM igång på riktigt. Hemma nationen Slovakien överraskade och slog USA igår med 4-1 och Finland slog Kanada med 3-1. VM öppnade med 2 skrällar. Finland som inte har många NHL spelare men som däremot har ett lag som är samspelta efter att spela fleratlet turneringar tillsammans under säsongen.

Med hemmapubliken i ryggen kan man inte räkna bort Slovakien i denna match. Vi håller dock Finland några tum högre, men räkna med en jämn batalj. Det gäller för finnarna att se upp med Slovakiens första kedja med  bl.a. Tomas Tatar och Richard Panik i spetsen. Finland är det lag som har spelat bäst innan VM där man både slog Ryssland och Tjeckien en vecka innan VM starten. Finlands unge och talangfulle målvakt Kevin Lankinen har spelat riktigt förtroende ingivande både i Kanada matchen och matcherna innan VM. Han har själv sagt att ”denna turnering är min livs chans”.

Ett utropstecken som är ett nöje att följa är Finlands unga Kaapo Kakko. Han är född 2001(!) alltså endast 18 år gammal. Kaapo får talangscouterna att dregla eftersom han inte är draftad ännu. Den Åbo födde Kakko gjorde hela 38 poäng på 45 matcher i finska högsta ligan vilket gav honom en tredje plats i den interna poängligan i laget. Han gjorde dessutom mest poäng i slutspelet för sitt Åbo. Mot Kanada senast gjorde han 2 mål när dom vann med 3-1. I Finland säger media att han är den största talangen landet har fått fram sedan Patrik Laine. Vi tror Kakko bara har värmt upp och kommer varva upp.

”Kaapo Kakko gör minst 1 poäng” till oddset 1,60 hos BETSSON

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:15

Rygga till 1,60 på Betsson