Norrköpings laget Vita Hästen reser till Norrland och möter Umeås Björklöven under måndags kvällen.

Björklöven gick som tåget fram till några matcher tillbaka. Man låg ohotad på 1a plats men efter att hamnat i en liten form dipp så ligger man just nu på en 3e placering med BIK Karlskoga och Modo före sig. Modo som hade sin dipp när säsongen starta och går nu som ett ångvält fram i tabellen. Björklöven har 2 raka förluster i ryggen och jagar revansch på hemmaplan. Vita Hästen är nog det perfekta laget för Björklöven om man nu ska vända den här skutan på en uppåtgående trend igen. Tyvärr saknar man sin offensivt bästa back, Alexander Deilert som är avstängd. Noterbart är att Björklöven har släppt in klart minst mål i hela allsvenskan, endast 28 stycken på 17 spelade matcher. Visar att man har en bra defensiv och grymt målvakt spel.

Vita Hästen hittar vi på en 9e plats i tabellen. Man har endast 4 stycken, trepoängare på 17 matcher. Man har en svag uppåt gående form med 2 raka vinster i ryggen. Bl.a. mot AIK och BIK Karlskoga. Vinsten över Karlskoga var en stark bedrift, speciellt eftersom det var bortaplan för Vita Hästen.

Senaste mötet vann Björklöven bara med 2-1 efter ett sent avgörande mål i 3e perioden. Björklöven har seriens bästa målvakt i Joe Cannata. Cannata har just nu den otroliga målvaktsprocenten 94.36% på 15 spelade matcher, målsnittet ligger på 1.46. Vita Hästen har också en av seriens bästa målvakt, Viktor Kokman gör sin bästa säsong och SHL klubbarna står på kö efter den unga svenska målvakten. Kokman ligger topp 5 i målvaktsligan och det är en riktigt bra bedrift med tanke på vart hans lag ligger i tabellen. Det känns som att det kan bli en målvaktsmatch och en målsnål historia. Därför väljer vi att fokusera på målen.

Totalt under 4.5 mål (under ordinarie speltid) till oddset 2.09 hos NordicBet

  • Två av seriens bästa målvakter gör upp.
  • Senaste mötet var jämnt, 2-1 målet kom med 3 minuter kvar av matchen.
  • Vita Hästen har en uppåtgående trend medans Björklöven har en nedåtgående.
  • Björklöven har släppt in minst mål i hela serien.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

 

 

 

 

 

Rygga till 2.09 på NordicBet