Björklöven reser till Stockholm för att möta AIK på anrika Johanneshov Isstadion. Björklöven går so tåget i allsvenskan medans AIK har haft en riktig tung inledning på säsongen.

AIK har tappat i stort sett hela sin stomme ifrån ifjol. Klubben slåss med ekonomiska svårigheter och har inte haft möjlighet att locka till sig likvärdiga spelare man tappat. Man var katastrofalt dåliga i inledningen av säsongen och hade på dom 5 inledande matcherna endast 1 vinst. Nu dom 2 senaste matcherna har man faktiskt vunnit över Timrå och Västervik. Dock med uddamålet och Timrå matchen var egentligen resultatet inte rättvist då Timrå var bättre i stort sett hela matchen.

Löven blomstrar i Björkarnas stad Umeå. Björklöven har en starkare trupp än på flera år och har verkligen en chans att ta sig till SHL kval. Just nu leder man tabellen med endast 1 förlust på 8 matcher. I den senaste matchen spelade man en seriefinal mot sitt största hot, BIK Karlskoga som man körde över och vann med hela 6-3. Inför resterande säsongen har man precis gjort ett tungt nyförvärv i den Amerikanska tvåvägscentern Tyler Vesel som kommer ifrån NHL laget Edmonton Oilers organisation. Det återstår att se om Vesel är spelklar ikväll. Tyvärr saknas Emil Lundberg och den poängstarka backen Alexander Deilert ikväll pga skada. Deilert som leder poängligan för backar är en stor förlust inför kvällen då han har skrapat ihop 8 poäng på 7 spelade matcher.

Kedjan med Selin-Andersson-Wiklund i Björklöven ser ruskigt heta ut. Dessutom är Björklövens målvakt bäst i ligan just nu och visat upp ett strålande målvaktsspel.

Björklöven vinner till det fina oddset 2.23 hos NordicBet

  • Björklöven är i ruskig fin form.
  • AIK har inte övertygat alls. Dom segrar som man har gjort känns mer tur.
  • Björklöven har en bättre trupp överlag.
  • Björklöven har seriens bästa målvakt.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 2.23 på NordicBet