Sverige jagar sin tredje raka VM titel (!) Kan man vinna? Absolut! Man har fått ett fullspäckat NHL lag och flera NHL stjärnor är på väg in. Sverige har mest spelare i NHL av alla Europeiska länder ink Ryssland. Det är nya generationens NHL spelare, där det är många som debuterar i landslaget och i VM sammanhang. Det kommer finnas en stor hunger på att vinna.

Sverige och Tjeckien möttes i en tränings turnering för någon vecka sedan i en jämn drabbning där Tjeckien vann med 3-0. Tjeckien spelade bra, dom spelade en smart defensiv ishockey och tog vara på sina kontringar. Faktiskt så var det tjeckerna som styrde första halvan av matchen men Tre Kronor kom igen och ägde sista halvan men lyckades inte få in pucken fast man hade fina lägen och någon stolpträff.

Om Sverige ska vinna ikväll mot ett taktiskt Tjeckien gäller det att ta kommando från start och gärna stänka dit 1-2 puckar redan i första perioden. Tjeckien har några NHL spelare men inte i närheten av det svenska laget. Men det gäller att se upp med tjeckerna första lina med Jakub Voracek i spetsen. Voracek är en riktigt humörs spelare, så kan man få han ur balans så har man vunnit mycket likaså den hårdspelande backen Radko Gudas som hela tiden spelar på gränsen till fult.

Sverige vinner till oddset 1,73 hos UNIBET

  • Man har ett bättre lag på alla positioner än Tjeckien.
  • Tre Kronor är revansch sugna efter förlusten för någon vecka sedan.
  • Man har en bättre målvakt, Henrik Lundqvist som storspelade senaste mötet mot Tjeckien.
  • Nu har man mött Tjeckien och vet hur man ska spela mot dom taktiskt sätt.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:15

Rygga till 1,73 på Unibet