1-1 i matcher efter 2 helt olika typer av matcher. Ikväll är det dags för tredje mötet i Löfbergs lila arena. Första matchen spelade Färjestad ut Djurgården och ledde med 4-0 under halva matchen. Match nr 2 såg ut att gå mot samma öde efter att Färjestad tog ledningen med 0-2 men Djurgården kom i kapp och avgjorde matchen i period 3.

Färjestad: Färjestad spelar långa stunder som ett final lag, där dom äger hela spelet. Anledningen till att Djurgården lyckades komma i kapp i match 2 var för att man drog på sig 2 utvisningar. Det handlar om så små marginaler och det går så fort så det gäller för Färjestad att inte bjuda på något och spela äckligt disciplinerat. Färjestads PP är ruskigt effektivt.

Djurgården: I första matchen spelade man under all kritik. I andra matchen vart man helt utspelade stundvis men lyckas komma ikapp tack vare 2 st powerplay som man tog vara på. För Djurgården gäller det att ta med det positiva ifrån förra matchen som var just PP och lagmoralen. Man måste fortsätta spela disciplinerat och inte dra på sig onödiga utvisningar för då vet man att det kan rassla till i nätet, för Färjestads PP är ruskigt bra. Man har en hel del skador i laget och i senaste matchen utgick lagkapten Jacob Josefson som är oerhört viktig för laget, enligt senaste update så kommer Josesfon inte till spel ikväll.

Vi tror Färjestad kommer gå ut stenhårt på hemmaplan och vill äga matchen redan ifrån start. Kedjan med Ryno, Lindqvist, Nygård matchas hårt hela tiden och spelar i Färjestad första PP där dom är ruskigt effektiva. Nygård har gjort 8 poäng under 9 slutspelsmatcher. Vi rekommenderar spelet: Spelaren gör minst 1 poäng på Nygård , till oddset 1,70 hos Nordicbet. Lycka till vid rygg!

Matchstart: 19:00

 

Rygga till 1,70 på NordicBet