I rond 2 så ska det avgöras om Frölunda eller Schweiziska Biel går vidare i CHL slutspelet. Frölunda som är regerande mästarna måste vinna ikväll.

I första omgången i Scandinavium förlorade Frölunda lite snöpligt med 3-2. Trots att man sköt hela 52 skott mot Biels ynka 16 skott. Biels gamla NHL målvakt Jonas Hiller var fenomenal. Nu väntar returmöte och jag tror Frölunda har scoutat sönder Biel nu och är taggade till tänderna. Biel har gått rätt bra i sin inhemska liga NLA och ligger på en 3e plats. Man förlorade dock i helgen mot Servette vilket kan tyda på att formen är snarare på väg ner än upp.

Biel är ett bra lag med flera kända spelare bl.a. HV fostrade David Ullström med meriter ifrån KHL och NHL. Jonas Hiller som har flera säsonger i NHL bakom sig och är en av Schweizisk bästa målvakter genom tiderna. Anssi Salmela med förflutet ifrån hela 5 SHL klubbar. Schweizaren Damien Brunner som spelade ihop med Henrik Zetterberg både under lockouten 04/05 och i Detroit, samt lagets poängspruta Toni Rajala med både förslutet i Luleå och Färjestad.

Frölunda är dock snäppet bättre överlag än Biel, även om formen har varit lite dalande nu mot slutet. Med tanke på hur matchen såg ut i första mötet så tror vi Frölunda drar i en växel till och vinner idag. En spelare som alltid sticker ut i Frölunda är snipern Ryan Lasch. Lasch levererar poäng säsong efter säsong och leder Frölundas interna poängliga i SHL med ett snitt på 1 poäng per match. I CHL leder han hela CHLs poängliga med 18 poäng på 9 matcher. Ett snitt på 2 poäng per match. Lasch vann hela CHLs poängliga ifjol med 22 poäng på 13 matcher.

Ryan Lasch gör minst 1 poäng under ordinarie tid till oddset 1.70 hos LeoVegas

  • Leder CHLs poängliga med 18 poäng på 9 matcher. 2 poäng i snitt / per match.
  • Vann poängligan i fjol i CHL.
  • Leder Frölundas interna poängliga i SHL.
  • Ligger 3a i SHLs totala poängliga.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:45

Rygga till 1.70 på LeoVegas