Det är alltid extra spänning i luften när det vankas derby matcher och speciellt mellan AIK och Djurgården. Men denna match är ändå lite speciell eftersom det är en seriefinal dessutom! Djurgården ligger 1a i allsvenskan och AIK tätt efter på en 2a placering. Det som skiljer lagen emellan är 4 poäng. Så det är en oerhört viktig match för bägge lagen. För AIK handlar det om att kunna haka på i den sista guldstriden. För Djurgården handlar det om att säkra sin ledande plats och komma några steg närmare den åtråvärda Lennart Johanssons pokal.

Formmässigt är det fördel Djurgården. Laget har 6 raka vinster i Allsvenskan. AIK har gått helt okej den senaste tiden i allsvenskan men det finns mer kapacitet och potential att hämta. AIK har dessutom haft ett tufft spelschema med allsvenskt spel kombinerat med Europaspel med både kval till Champions League och Europa League som har gått tungt för AIK. Senaste matchen mot Celtic där man förlorade med 4-1 såg ostabil ut. Fjolårets succéman, målvakten Oscar Linnér har inte varit lika stabil denna säsong som guldåret i fjol.

Djurgården slåss med skadebekymmer i backlinjen. Detta verkar dock inte störa laget som spelar oerhört disciplinerat i försvarsspelet. Laget har inte släppt in ett enda mål dom 6 senaste allsvenska matcher. Vilket är en riktig stark bedrift. Läget för övrigt i Djurgården är att Elliot Käck som är avstängd och Aslak Witry är småskadad och Jesper Karlström har varit sjuk under veckan. Så det återstår att se om dessa spelare är aktuella inför dagens match.

Derby, seriefinal, solen skiner och 23 grader. En bättre fotbolls dag får man leta efter. Bägge lagen vill verkligen vinna och kommer gå på framåt. Vi tror att det kan bli en målrik match. Historiks sätt så brukar derbyn vara målfattiga. Men det är en unik situation eftersom det återstår endast 8 omgångar kvar av allsvenskan och det är seriefinal. Det är alltid heta möten i derbyn och räkna med ett krig på planen med fanatiska fans som driver på. Det kommer bli en hel del kort i matchen. 

ÖVER 2.5 MÅL + ÖVER 3.5 KORT TILL ODDSET 4.00 HOS UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 15:00

 

Rygga till 2.63 på Unibet