Äntligen är det dags för CL final! Två av Premier Leagues bästa lag gör upp i Madrid, Spanien. Liverpool är storfavoriter inför denna match men man kan inte räkna bort Tottenham. Tottenham har fått tillbaka sin stjäl och lagkapten Harry Kane efter lång skadefrånvaro. Kane har missat hela CL slutspelet, han borde vara spelsugen om någon.

Bägge lagen har inte haft en direkt spikrak väg till finalen. Liverpool förlorade stort i semifinalens första match borta mot Barcelona med hela 3-0. Det såg mörkt ut då, men man lyckades med det makalösa och vinna med 4-0 på hemmaplan (!) och tog sig där med vidare till finalen. Tottenham fick möta sensationslaget Ajax i semifinalen. Ajax vann första mötet på Tottenhams hemmaplan med 1-0. Inför returmötet var Tottenham tvungna att göra minst 2 mål för att gå vidare och vad hände? Tottenham vann med 3-2 och tog sig till final pga mer gjorda mål på bortaplan.

Liverpool är ett spelande lag och kommer vilja ha mycket boll. Tottenham är ett taktiskt bra lag som håller sina positioner och är kontringsfarliga med sydkoreanen Son och Harry Kane. Man får inte glömma bort Lucas Moura heller. Moura som har ersatt Kane när han har varit skadad var den spelare som tog Tottenham till final tack vare sina 3 mål mot Ajax. Under säsongen har lagen mötts två gånger och bägge matcher har Liverpool vunnit med 2-1.

Ett misstag är att titta på ”formen” ifrån dom senaste matcherna. Det var 3 veckor sedan bägge lagen spelade match och nu är det final så vad som helst kan hända. Men visst, Liverpool har spelat ruskigt bra hela säsongen, det kan man inte bortse ifrån. Liverpool kommer ha mestadels av bollinnehavet och kommer ligga på och pressa vilket ofta resulterar till mycket hörnor. Senaste mötet hade Liverpool 10 hörnor mot Tottenham.

Tottenham eller oavgjort till 1,95 i odds hos UNIBET

  • Tottenham är underdogs och Liverpool har mer press på sig.
  • Tottenham är kontringsfarliga och är Kane tillbaka får dom ytterligare en dimension i sitt spel.
  • Moura är i sin livsform.
  • Senaste mötet vann Tottenham bollinnehavet och sköt endast 3 skott färre än Liverpool. Pool vann dock matchen pga ett självmål.

LYCKA TILL VID RYGG

MATCHSTART: 21:00

 

Rygga till 1,95 på Unibet