Senaste matchen avgjorde Färjestad i förlängning efter 117 minuter. Det var den näst längsta slutspelsmatchen i historien. Just nu står det 3-2 i matcher till Färjestad.

Det har varit en jämn matchserie, dock tycker vi att Färjestad har sett en aning vassare ut. Det är marginaler som vanligt som avgör dessa slutspels matcher. Senaste matchen bjöd HV71 in Färjestad i matchen efter en onödig utvisning.

HV71: Målvakten Jonas Gunnarsson har varit riktigt bra för HV. Man har rutinen i lager och spetsen att vinna det gäller bara att ha disciplinen som man föll på senast. Det är alltid en fördel att spela på hemmaplan.

Färjestad: Linan med Ryno, Lindqvist, Nygård är stekheta och kan vända matchen på en fem öring. Liksom HVs målvakt så har Färjestads målvakt Markus Svensson spelat riktigt bra. Färjestad kan ha en aning mentalt övertag med in i denna match eftersom man lyckades vända ett 2-0 underläge och dessutom vinna matchen senast.

Räkna med en riktigt tight match där det inte kommer bjudas på mycket. Därför tror Sveabetting att under 4,5 mål till oddset 2,02 hos Unibet är spelbart. Lycka till vid rygg! Länk till Unibet finns på startsidan.

Matchstart: 19:00