SPELTIPS: 1/3 Real Madrid – Barcelona

Fotbollsvärldens hetaste match räknas El Clásico som när Real Madrid tar emot Barcelona på Santiago Bernabéu Stadion. Det skiljer bara ynka 1 poäng mellan lagen där Barcelona är på 1a plats med Real Madrid bakom sig.

Real Madrid har en formsvacka just nu. De tappade 1-0 till 1-2 under slutminuterna i veckans Champions League-hemmamatch mot Manchester City, förlorade innan dess med uddamålet även mot Levante och det följde upp ett 1-1-kryss mot Celta Vigo. Inga bra presationer alls. Real Madrid har fortfarande anfallaren Eden Hazard skadad, för tredje gången denna säsong. Han är en nyckelspelare i offensiven och ett givet avbräck för Real Madrid, som hade verkligen behövt lite kreativitet i anfallsspelet.

Barcelona har dock visat betydligt bättre form än dagens motståndare. Man spelade 1-1 borta mot Napoli senast i Champions League dessförinnan hade man 3 raka vinster i La Liga. När det gäller Barcelona så utgick Gerard Pique i Champions League mötet mot Napoli, men han har tränat med laget, så det ska inte vara några allvarlig skada. Luis Suarez och Ousmane Dembele har varit skadade ett bra tag nu och där finns det goda ersättare i truppen.

Om man ska titta på spelbolagens syn på matchen så är Real Madrid favoriter, vilket förvånar oss. Kanske beror det på hemmafördel, men så stor betydelse har det inte om vi ska se historiskt. Barcelona har vunnit på Santiago Bernabéu dem tre senaste inbördes mötena på arenan. Även från tidigare år har resultaten varit bra, Barca har inte förlorat mot Real Madrid dom 5 senaste mötena. Med en Messi i god form kan allt hända.

SPELTIPS: 1/3 Real Madrid – Barcelona

Barcelona vinner till oddset 3,00 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 21:00

Rygga till 3,00 på Unibet