Serie A – skjuts upp pga Coronavirus

Inter–Sampdoria, Atalanta–Sassuolo och Verona–Cagliari skulle ha spelats idag. Nu står det klart att de tre Serie A-matcherna skjuts upp. Detta på grund av Coronaviruset.

Under lördagen rapporterades det om det andra dödsfallet av Coronaviruset i norra Italien. Något som nu fått konsekvenser även för den italienska fotbollen. Enligt bland annat Football-Italia har den italienske premiärministern Giuseppe Conte efter den senaste händelseutvecklingen gått ut på en presskonferens under sen lördagskväll och gett beskedet att alla idrottsaktiviteter i Lombardiet och Veneto-regionen i morgon ställs in.

Tre Serie A-matcher skjuts upp

Utifrån detta är det tre Serie A-matcher som drabbas. Inter–Sampdoria, Atalanta–Sassuolo samt Verona–Cagliari. Inter har bekräftat själva, på deras hemsida, att matchen skjuts upp. Sedan tidigare har flertalet matcher i lägre divisioner skjutits upp på grund av viruset, som satt skräck i norra Italien. Flera områden har satts i karantän, där skolor och myndigheter har stängts ned för att stoppa virusets spridning. Enligt Football-Italia ska hittills officiellt 79 personer i de drabbade områdena påträffats bärandes på den ökända smittan.

Serie A – skjuts upp pga Coronavirus

*Uppdatering sker löpande

Har ni lagt ett speltips på något av dagens matcher hänvisar vi att ni kontaktar ert spelbolag, exempelvis – UNIBET

Rygga till 7,00 på Unibet