C More har köpt svenska rättigheterna till La Liga, Serie A och MLS. Tv-bolaget sänder de tre ligorna över de två närmaste säsongerna. Redan på lördagen börjar kanalerna sända den nordamerikanska ligan och träningsmatcher inför säsongen. För att se Alexander Isak i Sociedad, Cristiano Ronaldo i Juventus och Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles Galaxy är det C More som gäller i fortsättningen. Både spanska La Liga och italienska Serie A har premiär nästa helg, nordamerikanska MLS pågår för fullt.

– Tillsammans med allsvenskan och massor av landslagsfotboll så skapar dessa rättigheter ett otroligt omfattande och högkaratigt fotbollsutbud. Det är inte svårt att förstå varför La Liga och Serie A räknas som världens bästa respektive tredje bästa liga när man ser hur den allra yppersta eliten samlas där, säger Johan Cederqvist som är chef för C Mores och TV4:s sportkanaler.

En övergångsperiod

C More har tidigare haft rättigheterna till både Serie A och La Liga, som därefter hunnit passera både Viasat och nu senast Strive Sport (som startades till ligastarten förra säsongen). Fram till och med den 30 september kommer de tre ligorna att sändas både på C More och Strive Sport-plattformen.

– Den höga kvalitén visas dessutom numera i tv-produktioner på högsta nivå. Det här ger våra tittare en full fotbollskalender med toppfotboll från Serie A, La Liga, MLS, EM-kval, EM och VM, säger Johan Cederqvist.

Rabatterat pris

C More har sedan tidigare den svenska landslagsfotbollen, EM- och VM-kval samt Nations League. De har också bland annat allsvenskan i fotboll som nästa säsong går över till Discovery och SHL i ishockey.

Det billigaste paketet där La Liga, Serie A och MLS kommer att ingå kostar 199 kronor, befintliga och tidigare kunder hos Strive Sport erbjuds få ett rabatterat pris på 99 kronor i månaden de sex första månaderna (hela säsongen för de som har årsabonnemang).

Kommentatorer följer med

C More kommer att sända La Liga och Serie A säsongerna 2019/2020 och 2020/2021 samt MLS i tre och ett halvt år fram till och med säsongen 2022.De över 1100 matcherna per år ska visas på C More och i Sportkanalen.

Bolaget kommer att använda sina egna kommentatorer, men de svenska kommentatorerna på Strive Sport med bland andra Jesper Hussfelt och Vicki Blommé har också fått erbjudande att fortsätta kommentera i C More och ska ha ställt sig positiva till det enligt Johan Cederqvist. De befintliga magasinen i Strive Sport kommer också att tas över av C More.

Zlatan jagar ligatiteln

Los Angeles Galaxy med Zlatan Ibrahimovic spelar borta mot Washington DC United klockan 01.30 natten mot måndag. Strive har också sänt storklubbarnas träningsmatcher inför säsongen och C More sänder nu matchen Juventus–Atletico Madrid på Friends Arena klockan 18.00 på lördagen.Strive Sport i Danmark och Norge påverkas inte av affären och fortsätter att sända ligorna som tidigare.

KÄLLA: www.aftonbladet.se

Rygga till 1,0 på Unibet